1 paket Haribo Chamallows ( 175 gr) ( istediğiniz tarz marshmallow olabilir bu kolaylıkla bulunuyor)
1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
1. Marshmallowların beyaz ve pembelerini ayırıyoruz. İster beyazları ister pembeleri benmari usulü eritiyoruz.
2. Eritme işlemini yaparken arada karıştırıyoruz.Bu arada isterseniz gıda boyası katın.
3. Çalışacağımız masa ya da tezgahı margarinle yağlıyoruz. İnanın bana böyle yapışkan bir hamurla karşılaşmamışsınızdır. Ellerinizi de yağlamayı unutmayın. ( yabancı bloglarda Crisco öneriyorlar ben kendimce margarin diye yorumladım :))
4. Margarinlediğiniz tezgaha pudra şekeri dökün .
5. Pudra şekerine erimiş marshmallowları ekleyin üzerine biraz daha pudra şekeri dökün.
6. Hamur kıvamını alana kadar pudra şekeriyle yoğurun.
5. Pudra şekerine erimiş marshmallowları ekleyin üzerine biraz daha pudra şekeri dökün.
6. Hamur kıvamını alana kadar pudra şekeriyle yoğurun.
7 yorum:
bende ayse yamanin sitesinde görmüstüm ama hayran hayran bakmakla kaldim:) sanada brawo dogrusu:)
nergisciğim gerçekten kolay yalnız biraz yapış yapışlığa katlanacaksan sen de yaparsın :)
ben mikrodalgada eritmeye kalktım marshmallowları yaktım:))olmadı ilk denemem .birde sizin tarifi denemem lazım
mikrodalgada eritirken 20 saniyede bir fırından çıkarıp karıştırıp tekrar fırına koyman gerekiyor devince bir de böyle dene istersen
İşte bu işime yarar süpersin birde akçaağaç şurubunun çakması olsa 50 tl küçük şişeye bayılmaktan imanım gevrildi yahu :)
yakında o da çıkar merak ettme :)
ben yaptım bunu ama kırılma oldu beceremedim ben kesin ya:(
Yorum Gönder