21 Ekim 2009 Çarşamba

Pratik Milföy Pasta



Benim gibi tembel birinin en sevdiği malzemelerden biri milföy. Yüzlerce tarif yapılabilir. Hem tatlı hem tuzlu olarak kullanılabilir. Hazırlamak en fazla yarım saatinizi alır ki onun da 25 dakika pişme süresi içinde. Akşam yemekten sonra çayın yanına tatlı bir şeyler istediğinizde fazla yorulmadan nefis pastanıza ulaşmanın tarifi bu.

Malzemeler :
4 adet milföy hamuru
1 bardak süt
1 yumurta
2 kaşık şeker
2 kaşık pirinç unu
1 paket vanilin

  • Milföy hamurlarını yumuşamaya bırakıp dört eşit parçaya bölüyoruz. İsterseniz üçgen kesebilir , ikiye bölebilir ya da direkt hiç bölmeden pişirebilirsiniz. tamamiyle göz zevkinize kalmış. Minik parçalara bölünce göz doyuyor yalnız :) Böylece daha az yiyerek kendimizi kandırıyoruz :)
  • Milföyleri önceden ısınmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırınızın durumuna göre süre değişir. Üzeri kızarması yeterli
  • Milföyler pişerken diğer malzemeleri pişirip muhalebi yapıyoruz ve soğutuyoruz.
  • Pişen milföyler soğuyunca bir bıçakla arasını açıp muhallebi dolduruyoruz.
  • Üzerini pudra şekeriyle süsleyip afiyetle yiyoruz.
Not : İçine hazır puding veya crem ole de kullanabilirsiniz. Muzlu da çok yakışır. Hatta muz dilimleri de koyulabilir muhallebinin üzerine . Çikolata da eritilebilir mmmm hoş olmaz mı ?

Not 2 : Fotoğraftaki kahve fincanı tabağı anneannemindi , evlenirken hediye etti. Son zamanların moda deyimiyle Vintage :)

3 yorum:

devince dedi ki...

milyöfle yapılan herşey lezzetli v epratik.Bu pastada öyle görünüyor.En kısa zamanda denenecekler listemde:)

DuruButik dedi ki...

Laz böreğine benziyor. Milföy hamuru açıyor annem arasına da muhallebi..nefiss
sevgiler..

melusina dedi ki...

kesinlikle devince ,
özellikle ani misafir için tam bir kurtarıcı


duru ben de onu umarak yaptım :) Ama henüz hamur açma konusunda kendimi geliştirmiş değilim.