19 Ekim 2009 Pazartesi

Hedef Mükemmel Ağız Sağlığı


Çok sık görüyorsunuzdur 1-31 Ekim Ağız Sağlığı Haftaları reklamlarını . Colgate ve Türk Periodontoloji Derneği 4 yıldır birlikte yürütüyor kampanyayı. Ben de çıkmak bilmeyen 20'lik dişime diş hekimimin tavsiyesiyle veda ettim. 1 haftadır da iyileşmesi için dua ediyorum. Sadece 1 tane dişimi kaybetmem bile yemek yememi ço zorlaştırıyor bir de hepsini kaybetsem ne yaparım bilmiyorum.

Siz ne düşünürsünüz bilmem ama ben insanların dişlerine çok dikkat ederim. Yani sigara ve çaydan sararmış dişler hele öndişlerdeki çürükler beni o insan hakkında kötü düşüncelere sevk ediyor. Bir de bu çürükler ağız kokusu yapıyor :( Benim de koku hakkında ne kadar titiz olduğumu az çok biliyorsunuzdur.

Ülkemizde diş fırçalama oranı oldukça düşük. Dişçiyle de ilişkimiz ağrıyan dişimize dolgu yaptırmak ya da onu çektirmekten ibaret. Çok azımız düzenli kontrollere gidiyor. Oysaki sağlık ağızdan başlıyor. Çürük diş kalp krizi riskini bile arttırıyor. Hamilelikte de bebğin kalsiyum ihtiyacını karşılıyor. En sevdiğimiz yiyeceklerin dişlerimiz sağlıklı olmadan zevkini çıkarmamıza imkan yok.

Hazır Ağız sağlığı Haftaları devam ederken bu listeden oturduğunuz yerdeki diş hekiminize ulaşın ve ücretsiz ağız sağlığı kontrolünüzü yaptırın. Üstelik eski fırçasını getirene yeni bir Colgate diş fırçası ve diş macunu numunesi hediye. Bu fırsatı kaçırmayın !


HEDEF MÜKEMMEL AĞIZ SAĞLIĞI

2 yorum:

iyilik, güzellik dedi ki...

randevumu aldım ve bu hafta ben de gidicem:)

Tugba dedi ki...

nurdan çok iyi yapmışsın
bazen biz dişlerimizin bir şeyi yokmuş gibi düşünsek de problemler çıkıyor umarım hiç problemsiz bir randevu olur :)