Sevgili kocamda trigliserid patlaması çıkınca biraz yediklerine dikkat etmeye başladım. evet o dikkat etmeye başlamadı ben başladım. Karnıyarığı çok sever ama kızarmış kabukları da ayırır. Hem çok da yağlı. Ben karnıyarığı közlenmiş patlıcanla yapayım ki daha sağlıklı olsn dedim ve koyuldum işe.
Malzemeler :
4 adet patlıcan
1 adet soğan
1 kase kıyma
Tuz , karabiber , kırmızıbiber
Sosu İçin :
2 kaşık salça
2 diş sarımsak
su
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyuyoruz ve ve ortadan yarıyoruz.
- Soğan kıyma , tuz ve karabiberi kavurup patlıcanları dolduruyoruz.
- Salça ve sarımsakları yağda kavurup su ekleyerek koyu kıvamlı sos yapıyoruz.
- Sosu patlıcanların üzerine döküp 180 derce fırında 15 dakika pişiriyoruz.
4 yorum:
cok iyi fikir cnm, ben yagda kizarmis patlicani pek sevmem tercihim hep közlenmisidir ama ben karniyarik yapmam annem yapar:D
nergiscim gerçekten çok hafif oluyor
ben de közlenmiş patlıcanı her türlü yerim :)
ben hep közleyerek yaparım gerçekten hafif oluyor.birde suda haşlanarakda yapılıyormuş duydum.ama hiç denemedim.ellerine sağlık
3prensesciğim
haşlanarak da olur hafif
ama bu kadar lezzetli olur mu bilmem :)
ben bir köz patlıcan delisiyimdir de :)
Yorum Gönder