Biraz geç kalmış bir tarif. Annemin bayram tatlısı. Biz küçükken annem yapardı ama kardeşim hatırlamadığından " Çok merak ediyoruuum bunu yapalım " nidalarıyla yapmaya giriştik. Ben ısrarla ezme kadayıf yapalım dedim ama nafile. Onu nasıl olyorsa biliyormuş.
Malzemeler :
3 adet yufka
500gr tel kadayıf
1 bardak çekilmiş ceviz
125 gr margarin (eritilmiş)
Şerbeti için :
3 bardak şeker
3 bardak su
- Kadayıfa eritilmiş margarini iyice yedirelim.
- 1 tane yufkayı tezgaha yayalım.
- Yufkanın üzerine önce kadayıfı sonra da cevizi her tarafına gelecek şekilde yayalım.
- Yufkanın bir ucundan diğer ucuna doğru rulo yapalım ve iki parmak kalınlığında keselim.
- Fırın tepsisine resimdeki gibi dizerek üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirelim.
- Şerbeti kaynatıp soğutalım.
- Fırından çıkan tatlılara soğuk şerbeti dökelim. Alt kısmı şerbeti çekince çevirip süt kısmının da şerbeti emmesini sağlayalım.
2 yorum:
elerine saglık canımm afıyet olsun
teşekkürler ediciğim :)
Yorum Gönder