Benim gibi tembel birinin en sevdiği malzemelerden biri milföy. Yüzlerce tarif yapılabilir. Hem tatlı hem tuzlu olarak kullanılabilir. Hazırlamak en fazla yarım saatinizi alır ki onun da 25 dakika pişme süresi içinde. Akşam yemekten sonra çayın yanına tatlı bir şeyler istediğinizde fazla yorulmadan nefis pastanıza ulaşmanın tarifi bu.
Malzemeler :
4 adet milföy hamuru
1 bardak süt
1 yumurta
2 kaşık şeker
2 kaşık pirinç unu
1 paket vanilin
- Milföy hamurlarını yumuşamaya bırakıp dört eşit parçaya bölüyoruz. İsterseniz üçgen kesebilir , ikiye bölebilir ya da direkt hiç bölmeden pişirebilirsiniz. tamamiyle göz zevkinize kalmış. Minik parçalara bölünce göz doyuyor yalnız :) Böylece daha az yiyerek kendimizi kandırıyoruz :)
- Milföyleri önceden ısınmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırınızın durumuna göre süre değişir. Üzeri kızarması yeterli
- Milföyler pişerken diğer malzemeleri pişirip muhalebi yapıyoruz ve soğutuyoruz.
- Pişen milföyler soğuyunca bir bıçakla arasını açıp muhallebi dolduruyoruz.
- Üzerini pudra şekeriyle süsleyip afiyetle yiyoruz.
Not 2 : Fotoğraftaki kahve fincanı tabağı anneannemindi , evlenirken hediye etti. Son zamanların moda deyimiyle Vintage :)
3 yorum:
milyöfle yapılan herşey lezzetli v epratik.Bu pastada öyle görünüyor.En kısa zamanda denenecekler listemde:)
Laz böreğine benziyor. Milföy hamuru açıyor annem arasına da muhallebi..nefiss
sevgiler..
kesinlikle devince ,
özellikle ani misafir için tam bir kurtarıcı
duru ben de onu umarak yaptım :) Ama henüz hamur açma konusunda kendimi geliştirmiş değilim.
Yorum Gönder