8 Ekim 2009 Perşembe

Yufkalı Kadayıf Tatlısı


Biraz geç kalmış bir tarif. Annemin bayram tatlısı. Biz küçükken annem yapardı ama kardeşim hatırlamadığından " Çok merak ediyoruuum bunu yapalım " nidalarıyla yapmaya giriştik. Ben ısrarla ezme kadayıf yapalım dedim ama nafile. Onu nasıl olyorsa biliyormuş.

Malzemeler :
3 adet yufka
500gr tel kadayıf
1 bardak çekilmiş ceviz
125 gr margarin (eritilmiş)

Şerbeti için :
3 bardak şeker
3 bardak su

  • Kadayıfa eritilmiş margarini iyice yedirelim.
  • 1 tane yufkayı tezgaha yayalım.
  • Yufkanın üzerine önce kadayıfı sonra da cevizi her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  • Yufkanın bir ucundan diğer ucuna doğru rulo yapalım ve iki parmak kalınlığında keselim.
  • Fırın tepsisine resimdeki gibi dizerek üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirelim.
  • Şerbeti kaynatıp soğutalım.
  • Fırından çıkan tatlılara soğuk şerbeti dökelim. Alt kısmı şerbeti çekince çevirip süt kısmının da şerbeti emmesini sağlayalım.

2 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

elerine saglık canımm afıyet olsun

Tugba dedi ki...

teşekkürler ediciğim :)