26 Mart 2009 Perşembe

Acıbadem Kurabiyesi



Bir pastane lezzeti daha... Küçükken rahmetli dedem alırdi bize acıbadem kuarbiyesi. Dişlerimize yapıştıra yapıştıra sakız gibi çiğnerdik ve yutardık. Mmmmmm... Bir tarif aramaya başladım ve aklıma en yatanı Binnur 'unkiydi. Çünkü diğer tariflerde nişasta , un vs var. Ama bu tarif hem az malzemeli hem de kolay.
Malzemeler :
1 su bardağı çok ince çekilmiş kabuksuz badem
1,5 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta akı
Malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak serçe parmağımızın dayanacağı ısıda pişiriyoruz ve soğuk bir kaba alıyoruz. Çok iyice yağladığımız tatlı kağıtlarına birer kaşık koyuyoruz. Fırını 170 derece ısıtıp acıbademleri koyuyoruz ve fırını 120 dereceye indiriyoruz. 45-50 dakika pişiriyoruz. Soğutuyoruz sonra da yiyoruz.
Bademlerin kabuklarını kolay soymak için :
Bademleri önce kaynar suda 10 dakika bekletiyoruz sonra da 10 dakika soğuk suda bekletiyoruz. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

10 yorum:

3prenses dedi ki...

ay çok severim.hiç evde denemedim.hazırı zahmetsiz ya:))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Oyyy yerim ben o acibademleri :))

Tugba dedi ki...

bu da çok zahmetli değil ki 3 prensesciğim :)
hatta normal kurabiye gibi yoğurmuyosun da kek gibi karıştır fırına at

Tugba dedi ki...

istediğin kadar yyiyebilirsin moonish ne de olsa kilon kaldırıyo :)

nergisce dedi ki...

cok güzel gözüküyor:) ama benim bademe karsi alerjim var yedim an kasinmaya baslyiorum:))

Tugba dedi ki...

fındıkla deneyebilirsin nergiscim :)

kkkk dedi ki...

hmmm cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik

Tugba dedi ki...

teşekkür ederim :)

DuruButik dedi ki...

acıbadem kurabiyesine de bayılırım:)) ayy sen ne güzel şeyler yapıyorsun melusinacım:)) harikasın!

Tugba dedi ki...

teşekkür ederim durucum :)