Bir pastane lezzeti daha... Küçükken rahmetli dedem alırdi bize acıbadem kuarbiyesi. Dişlerimize yapıştıra yapıştıra sakız gibi çiğnerdik ve yutardık. Mmmmmm... Bir tarif aramaya başladım ve aklıma en yatanı Binnur 'unkiydi. Çünkü diğer tariflerde nişasta , un vs var. Ama bu tarif hem az malzemeli hem de kolay.
Malzemeler :
1 su bardağı çok ince çekilmiş kabuksuz badem
1,5 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta akı
Malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak serçe parmağımızın dayanacağı ısıda pişiriyoruz ve soğuk bir kaba alıyoruz. Çok iyice yağladığımız tatlı kağıtlarına birer kaşık koyuyoruz. Fırını 170 derece ısıtıp acıbademleri koyuyoruz ve fırını 120 dereceye indiriyoruz. 45-50 dakika pişiriyoruz. Soğutuyoruz sonra da yiyoruz.
Bademlerin kabuklarını kolay soymak için :
Bademleri önce kaynar suda 10 dakika bekletiyoruz sonra da 10 dakika soğuk suda bekletiyoruz. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.
10 yorum:
ay çok severim.hiç evde denemedim.hazırı zahmetsiz ya:))
Oyyy yerim ben o acibademleri :))
bu da çok zahmetli değil ki 3 prensesciğim :)
hatta normal kurabiye gibi yoğurmuyosun da kek gibi karıştır fırına at
istediğin kadar yyiyebilirsin moonish ne de olsa kilon kaldırıyo :)
cok güzel gözüküyor:) ama benim bademe karsi alerjim var yedim an kasinmaya baslyiorum:))
fındıkla deneyebilirsin nergiscim :)
hmmm cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik
teşekkür ederim :)
acıbadem kurabiyesine de bayılırım:)) ayy sen ne güzel şeyler yapıyorsun melusinacım:)) harikasın!
teşekkür ederim durucum :)
Yorum Gönder