2 Temmuz 2009 Perşembe

Fasulye Diblesi



Ben pilav seven biri değilim. Hani et yemeklerinin yanına pilav makbuldur. Makarna olsa
" Amaann yarabbii ! Hem ucuza hem kolaya kaçmış. " denir :) Ama ben makarnayı tercih ederim. Yerken zevk alırım çünkü. Pilavı benim gibi yavan bulanlar için tam yaz mevsimine uygun bir çeşni.
Malzemeler :
1 avuç yeşil fasulye ( evet göz kararı yapıyorum ne yapayım )
1 bardak pirinç
1 adet soğan
Tuz, karabiber , kırmızıbiber
2 adet domates
Fasulyeleri küçük verev parçalar halinde keselim. Soğanı yemeklik doğrayıp biraz yağda kavuralım. Üzerine doğranmış domatesleri koyalım ve fasulyeleri ekleyelim. Fasulyelerin rengi değişene kadar kavuralım . Pirinç , baharatı ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişirelim. Afiyetle yiyelim.

3 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Melusinacim ben de tum yemekleri goz karari yapiyorum, bence sunumun hem cok sik hem de zengin duruyor :))

aksilaz dedi ki...

bi türlü sevemediğim yemek

sesiber dedi ki...

Çok severim. Annem kahvaltıya, et yemeklerinin yanına yapar ama adının bu olduğunu bilmiyordum.
Sevgiler...